Hotel bookings and world attractions and top destinations selection

5 top attractions you must see: Parque Central is the heart of Quetzaltenango, serving as the city center and a major local and cultural hub. The city is situated in between three massive volcanoes, offering a beautiful and primitive aura to the area. Sometimes shortened to Xela, the city is also home to Fuentes Georginas, the local natural sulfur springs. The city boasts multiple opportunities to explore local Mayan villages or to travel about a day’s journey to Laguna Chicabal, a sacred lake situated in the cloud forest and perhaps a visitor’s greatest chance of spotting a Quetzal bird in the wild.

A less-than-five-minute journey from shore to shore, the Star Ferry is the swiftest and cheapest way to travel between Tsim Sha Tsui and Central or Wan Chai. Despite its short length, the journey still feels leisurely, helped in no small part by the cooling breeze. And you’ll also get some truly spectacular views of Hong Kong’s skyline – essentially front-row seats to Victoria Harbour. Cameras at the ready people – city vistas don’t get much better than this.

Here are some of the top cruising destinations around Europe that you should definitely consider experiencing. When it comes to European yacht holidays, destinations don’t get much better than Greece. This country is known for its magnificent Mediterranean coastline, stunning islands, and historic port towns. You can explore beautiful blue coves, dock at private white beaches, and hop between the many different islands.

Dochula Pass: This pass is popular with holidaymakers as it offers 360-degree panoramic views of the Himalayas. 108 chortens line the mountain road, which takes travellers between Thimpu and Punakha. At the top of the pass, there are not only spectacular views, there is also spiritual solace to be found for tourists and locals alike in the Druk Wangyal Lhakhang Temple.

Devil’s Pool – Swim on the Edge of Victoria Falls: Splash in a rock pool on the very edge of Victoria Falls! This exciting and unique Vic Falls activity is definitely one of the best. You can take a guided trip to Devil’s Pool from the Zambian side of Vic Falls (see Livingstone tour departures). This is one of the best spots for marvelling at Vic Falls. Plus, splashing in the pool is a thrilling and invigorating way to admire the natural wonder. The Devil’s Pool activity is only done during the dry season (from about September to December) and/or when water levels are low enough for swimming. You take a boat to Livingstone Island (Zambia) above Vic Falls and from there you walk over rocks and swim to get to Devil’s Pool. Once at the pool on the precipice you need to jump in from the rocks above it. The guides help keep you safe and can hold onto your legs as you lie over the rocky wall on the edge, peering into the misty gorge below. The drop from Devil’s Pool is over 100 metres, so this activity isn’t for the faint-hearted!

For our dutch visitors:

Lake Atitlan werd door Aldous Huxley beschreven als het mooiste meer ter wereld. Gelegen in de Guatemalteekse hooglanden, is het meer een prachtige tentoonstelling van natuurlijke pracht. Het portaal naar Lake Atitlan, de stad Pananajachel, is ook een portaal naar een inheemse wereld van de Maya’s en andere oude volkeren. Het is een prachtig gebied, met veel toeristische attracties, mogelijkheden voor verkenning, duiken en Spaans leren.

Het 19e-eeuwse Canal de l’Ourcq beeindigt zijn reis – na een reis van 100 km vanaf de rivier Ourcq in Picardie – voor de kunstzinnige MK2-bioscopen in Stalingrad’s Bassin de la Villette. Net als het Canal Saint-Martin verder naar het zuiden trekt het Canal de l’Ourcq een trendy publiek, van studenten tot dertigers met jonge gezinnen, die jeu de boules gaan spelen op de zandstranden, picknicken aan de waterkant en zelfs tafeltennissen in de speeltuin. Marche d’Aligre, een van de meest historische markten in Parijs, heeft revoluties, rellen en gentrificatiegolven overleefd. Maar welke beproevingen er ook komen, de verkopers blijven hun tweedehandskleding, snuisterijen en goedkope etenswaren op dit stuk bij Bastille voortzetten. Je ervaring met deze bruisende markt hangt af van het deel waar je naartoe gaat; de bovenkant van de straat is een goede plek voor goedkope seizoensproducten, terwijl als je naar de overdekte Beauvau-markt gaat, je de duurdere visverkopers en slagers zult vinden.

Italie heeft een uitgebreide mediterrane kustlijn, bezaaid met ongelooflijke eilanden, stranden en prachtige steden. Zeilen in Zuid-Italie is altijd een populaire keuze voor Europese cruisevakanties. Wat dit gebied nog beter maakt, is de nabijheid van Griekenland, waardoor u beide landen gemakkelijk in uw vaarroute kunt opnemen. Aangezien Italie een vrij lange kustlijn heeft, bieden de verschillende bestemmingen elk iets heel unieks. Enkele van de beste plaatsen om te bezoeken in Italie voor een zeilvakantie zijn Sardinie, Amalfi, de Eolische eilanden, het Sorrentijnse schiereiland en Sicilie. De Cinque Terre is een andere geweldige kustbestemming voor diegenen die geinteresseerd zijn om verder naar het noorden te zeilen.

De beroemdste winkelstraat ter wereld is een bezienswaardigheid in Los Angeles die de moeite waard is, vooral als je van designerlabels en luxe goederen houdt – of zelfs van etalages kijken en chique mensen kijken. Beverly Hills biedt gratis rondleidingen van 40 minuten door deze tonische wijk met een openluchttrolley. Pak een hapje in een van de trendy restaurants en houd beroemdheden in de gaten – dit gebied krioelt van hen. Je hebt geen van de toeristische attracties van L.A. gezien als je het strand niet hebt gezien. Dus maak de rit naar Malibu en laat je tenen in het zachte zand zakken op een van de uitgestrekte stranden van Malibu, waaronder Zuma, Point Dume en Paradise Cove. Het uitzicht vanaf de kust – springende dolfijnen, steile rotswanden, ongelooflijke zonsondergangen – is duidelijk Californisch en volkomen onvergetelijk. Als je klaar bent om te eten, drinken of winkelen, ga dan naar Malibu Country Mart, een stijlvol openluchtwinkelcentrum met een fantastische speeltuin voor kinderen. Ontdek meer details op deze website Flacco.nl.

Bungee Jumping at Victoria Falls: bovenaan de lijst met avontuurlijke activiteiten van Victoria Falls: bungee vanaf Victoria Falls Bridge. Vervolgens vrije val 111m, met Vic Falls dichtbij op de achtergrond. Als iets je adrenaline een boost geeft, dan is het deze bungeejump, een van de hoogste ter wereld! Ongeveer 50.000 mensen springen elk jaar veilig van de Vic Falls-brug. Het veiligheidsrecord is 99,9% met een niet-dodelijk ongeval in 2012. Bridge Swing off Victoria Falls Bridge: probeer de Bridge Swing voor een vergelijkbare megastroom naar de bungeejump, maar met de juiste weg omhoog en vastgemaakt in een harnas. Dan is er de tandem bungee-swing (bridge-swing) in de kloof voor dubbel plezier.